Striimipalveluiden ostaminen – mitä huomioida?

Netissä on nykyään monia striimipalveluita. Niiden hinnoissa ja maksuehdoissa on eroja. Tällä sivulla on nostettuna muutamia huomioita liittyen striimipalveluiden ostamiseen ja niistä maksamiseen.

Tutustu tarjontaan ennen ostamista

Striimipalveluissa on eroja sen suhteen, miten ymmärrettävästi ja kattavasti ne kertovat niiden tarjonnasta. Joskus tarjonnasta voi myös saada väärän kuvan. Tuosta esimerkkinä voi pitää hiljattain julkaistua F1-elokuvaa.

Se on Applen elokuva ja Apple on julkaissut sen striimipalvelussa, Apple TV +:ssa, sen mainoksia. Tuon perusteella voisi helposti olettaa, että elokuva myös olisi tullut Applen striimipalveluun heti sen julkaisun jälkeen.

Valitettavasti noin ei kuitenkaan ole ja tämän hetkisen tiedon perusteella on jopa niin, että F1-elokuva tulee olemaan tarjolla vain elokuvateattereissa. Jos siis olisi ostanut Applen striimipalvelun sillä idealla, että pääsee katsomaan kyseistä elokuvaa, niin olisi käyttänyt rahaa turhaan.

Pohdi tarkasti, onko pitkä tilaus järkevä

Striimipalveluilla näyttää olevan yleistymässä toimintamalli, jossa ne tarjoavat alennusta kuukautta kohden lasketusta hinnasta, jos tilaa striimipalvelun kerralla pitkäksi aikaa. Jos on varma, että tulee käyttämään striimipalvelua pitkään ja jatkuvasti, niin voi tuollaisen alennuksen hyödyntämisessä toki olla järkeä.

Toisaalta tilanne on se, että monesti striimipalveluilla on pari niin sanottua hittisarjaa ja sitten muuten tarjonta ei ole kovin kummoista. Ja kun sarjojen tuotantokaudet ovat nykyään monesti jopa alle 10 jakson pituisia ja tuotantokausien välillä voi olla aikaa esimerkiksi vuosi – aina uusia tuotantokausia ei edes tule – niin voi pitkän striimitilauksen ostaessa helposti päätyä maksamaan turhasta.

Yksi tilaus kerralla voi olla järkevä idea

Striimipalveluita on siis nykyään iso määrä. Tuossa on esimerkiksi se hyvä puoli, että laadukkaan viihteen määrä näyttää kasvaneen huomattavasti. Toisaalta kuitenkin raha-asioiden kannalta tuo ei välttämättä ole hyvä asia.

Jos vaikkapa päätyy ostamaan 5 striimipalvelua ja niiden kuukausihinta on keskimäärin 20 euroa, niin tarkoittaa tuo kuukaudessa 100 euron kustannusta.

Striimipalveluiden ostamiseen liittyvien raha-asioiden suhteen kannattaa olla erityisen tarkkana sen suhteen, ettei lyhyessä ajassa eräänny maksettavaksi useamman striimipalvelun pitkää tilausta.

Jos vaikkapa yhteen kuukauteen sattuu neljän striimipalvelun pitkän tilauksen veloitus, niin voi se aiheuttaa monelle ihmisille maksuvaikeuksia. Toki tuollaisiinkin tilanteisiin on tarjolla ratkaisuja, joilla rahatilanteen voi yrittää saada paremmaksi.

Varmista, että ostat striimipalvelun oikeasti paikasta

Striimipalvelut kannattaa ostaa suoraan kyseessä olevan palvelun verkkosivustolta tai sen sovelluksesta. Erityisen tarkkana kannattaa olla niissä tilanteissa, kun sähköpostiin tulee liian hyvältä vaikuttava tarjous, jota varten pitäisi antaa maksutiedot jollakin nettisivustolla, joka ei ole striimipalvelun oma verkkosivusto.

Jos siis esimerkiksi saat viestin, jossa kerrotaan, että Netflixiä varten on tarjolla ilmainen kokeilu, kunhan vaan annat maksutiedot, niin kannattaa olla erittäin varovainen. Netflix ei nimittäin ainakaan tämän sivun päivittämisen aikaan tarjoa ilmaista kokeilua.

Scroll to Top